mandag 20. januar 2014

MYTER & FAKTA

Vi avdekker noen myter som har hengt i lenge nå og fortjener en oppklaring! 


Myte: Mettet fett øker kolesterol
Fakta: Mettet fett øker IKKE den farlige delen av kolesterolet.

Myte: Eggeplommen øker kolesterolet ditt
Fakta: Spis så mye eggeplomme du vil. Det øker ikke kolesterolet

Myte: 30 min daglig aktivitet holder for å redusere faren for hjerte/kar sykdom
Fakta: Når du sitter øker du risikoen for hjerte/kar sykdom. Det betyr at vi mennesker ikke er skapt til å sitte på rumpa for lenge.

Myte: Karbohydrater gjør deg feit
Fakta: Det er kostholdets totale belastning som avgjør, men noen kan være mer sensitiv for karbohydrater enn det andre vil være.

Myte: 1 skive med makrell i tomat dekker dagsbehovet for omega 3
Fakta: Norske myndigheter har satt daglig inntak av omega 3 så lavt, at det kun gjør at du overlever. Men skal du ha helsefordeler, må du spise mer enn bare den ene skiven med makrell i tomat.

Myte: Rødt kjøtt gir deg kreft
Fakta: Prossesert kjøtt kan gi deg kreft. Rent kjøtt viser ingen samheng med økt kreftrisiko

Myte: Intervalltrening og høy puls er farlig for de med hjerte/kar sykdom
Fakta: Intervall trening og høy puls er det som er mest effektivt for å forebygge hjerte/kar sykdom (innen kondisjonssport)

Myte: Underhudsfettet (det synlige fettet - bilringene) er farlig
Fakta: Nei, men fettet rundt organene dine er farlig

Myte: Daglig inntak av frukt og grønt dekker ditt behov for vitaminer og mineraler
Fakta: Mye frukt og grønnsaker inneholde ikke like mye næringsstoffer nå som noen år tilbake. Derfor kan det være greit å ta en mulitivitamin tablett for sikkerhetens skyld.

Myte: Tørket frukt er god kilde til vitaminer og mineraler
Fakta: Tørket frukt inneholder 60-70 prosent redusert innhold av de tilsvarende næringsstoffene du finner i originalfrukten/bæret.